Zuzky cesta k Houpajdě

 Dopis od mé zákaznice Zuzky Hakové, která navrhla rodinné závěsné křeslo ZUZA - na svou Houpajdu "čekala" 2 roky     94186387_10219028735402424_5990222726323765248_n

 

…bylo léto 2019, srpen a já jsem se na skok dostala na českobudějovickou akci Město lidem, lidé městu. Pamatuji si, jak jsem byla uchvácená nádherným modrým nebem, pozdním odpoledním sluníčkem a tou atmosférou. Prošla jsem si Mint market a tam se to stalo! Bylo to krásné, houpající se ve vzduchu a nepřehlédnutelné. První HOUPAJDY, které jsem viděla ve svém životě…. Ačkoliv mě mé srdce táhlo tímto směrem, bála jsem se přiblížit. Prošla jsem kolem tohoto, pro mě magického místa, a šla dál… Na zpáteční cestě jsem se zastavila a prohodila pár slov s velmi milou dámou houpající se v jedné z těchto krásek. Mno, to jsem neměla vůbec ponětí o tom, že právě této milé paní vznikají Houpajdy pod rukama, že právě v její hlavě se zrodil celý tento koncept!

„To je přesně to ono, po čem toužíš, co hledáš celé ty poslední roky. Je to ušitý z lásky.“ Ano, to má duše ke mně takto mluví! Šup a už jsem měla kontakt v ruce a šupajdila jsem s kočárkem a plačícím synem rychle domů nakojit. Hlava mi to říkala jasně. Znáte to, když rozum radí? Ano, čerstvá maminka na mateřské potřebuje finance dávat jiným směrem..

Od toho dne jsem nedokázala Houpajdu vypustit z hlavy. Nešlo to. Stala jsem se fanouškem jak na Facebooku, tak na Instagramu a snila jsem. Jaké by to asi bylo ji mít doma? A jaká by měla být? A jaké je to v ní sedět a jaký pocit přináší se v ní zhoupnout? A to by ten malý prďola měl také vyžití. Nebyla by jen pro mě, takže dvojitá radost by byla! Houpání miluji od dětství, ten pocit jemného pohupování a k tomu si zavřít oči a snít! Ale věděla jsem, že tenhle sen je opravdu nereálný. V té chvíli.

Jednoho dne jsem otevřela www.houpajda.cz a prohlížela si vše možné. Velikosti Houpajdy, možnosti zavěšení, rozměry, všechno tak krásně zpracované a rozepsané…až jsem zabrousila ke galerii! A tam byla „malá“ dětská kráska! Květovaná, jemná, ženská a úplně mě volala!! Oslovila jsem tedy Terezku Řehákovou, abych zjistila, že dětská velikost je opravdu pro naše nejmenší poklady a dospěláci vybírají z dalších dvou velikostí. Od té doby jsem nemohla pustit tu látku, barvu a vzor z hlavy. Uložila jsem si ji do telefonu a často se na ni dívala a snila si, že jednoho dne ji snad budu mít.

…mno, rok se s rokem sešel a my jsme jeli s rodinou na Moravu k příbuzným. A toho rána mě mé myšlenky zavedly zpět k té krásné Houpajdě a během vteřiny už jsem s bušícím srdcem brala telefon do ruky a vytáčela jsem Terezky číslo. ANO!!! JUPÍÍÍ!! ???? Byla ten den doma a měla čas nás přijmout. Znáte to? „Když něco opravdu chceš, celý vesmír se spojí, abys to mohl uskutečnit". A tak jsem toho samého odpoledne seděla u Terezky na zahradě, pod střechou, kde to na vás dýchá klidem. A vy si sednete do sametu, měkké náruče bezpečí. Poprvé si dovolujete věřit, že váš sen se stává skutečností a hooooup! Zhoupla jsem se a byla jsem tak vděčná! Během chvíle u mě byl i syn a výběr velikosti Houpajdy byl zcela jasný! Ačkoliv jsme měli možnost si vyzkoušet všechny tři velikosti, ta největší, rodinná, byla jasná volba.

Ze zahrady vedly naše kroky do kouzelné dílničky, kde mi pomohla ze vzorníků vybrat správnou kombinaci látky a barvy k tomu mému vysněnému květinovému vzoru. Byly jsme hotové raz dva. A vy teď můžete vidět výsledek jednoho velkého přání vysloveného před lety, které pomohly zhmotnit vesmírně šikovné ručičky jedné úžasné a chápající bytosti.

 

                                              DSC03867